Πριν τη χρήση, αλείψτε με λίγο βούτυρο και αλευρώστε, ή ψεκάστε με το ειδικό αντικολλητικό λάδι σε σπρέι, ή αλείψτε με ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο. Δεν μπαίνει στο πλυντήριο πιάτων. Πλύντε στο χέρι, με ζεστό νερό, σαπούνι και μαλακό σφουγγάρι.
Η ανοδίωση είναι μία ηλεκτροχημική διεργασία για την επεξεργασία της επιφάνειας του αλουμινίου. Κατά τη διάρκεια αυτής της διεργασίας, δημιουργείται μία στοιβάδα οξειδίου του αλουμινίου το οποίο βελτιώνει την αντοχή και την εμφάνισή του.
H μακροχρόνια επαφή πολύ όξινων ή πολύ αλκαλικών τροφίμων (όπως π.χ. ξύδι, μαγειρική σόδα, τοματοχυμός, χυμός λεμονιού ή πορτοκαλιού), υπό οποιαδήποτε θερμοκρασία, με την επιφάνεια του αλουμινίου, οδηγεί στη διάβρωση αυτού και γι' αυτό θα πρέπει ν' αποφεύγεται.